Kriterler | Green Card Lottery Experts

ABD Green Card Çekiliş Programı Gereksinimleri

Çekilişe katılımı kabul edilen ülke vatandaşı olmanın yanı sıra, Green Card Çekilişine uygunluk, lise eğitimi veya en az iki yıl iş deneyimine sahip olmayı da gerektirir.İşveren ya da aile sponsorluğu gerektirmediğinden, en eşsiz Amerikan vize programlarından biridir. Tüm Green Card Çekiliş katılımcıları eşit kazanma fırsatına sahiptir.Kazananlar bir bilgisayar programı tarafından rastgele seçilmektedir.

Çekilişe Uygun Ülkeler

Green Card Çekilişine hak kazanmak için en önemli uygunluk gerekliliklerinden biri,kişinin anavatanıdır.Çoğu ülkenin Green Card Çekilişi için uygun olmasına rağmen, son beş yıl içinde ABD'ye 50.000 'den fazla göçmen göndermiş olan ülkeler programa başvurabilmek için uygun değildir.

ABD hükümetine göre anavatan, çoğu durumda doğulan ülke anlamına gelir. Sizin anavatanınız uygun değil, ancak eşinizin anavatanı çekiliş için uygunsa, Green Card çekilişine eşiniz üzerinden giriş yapabilirsiniz. İkinizin de Green Card Çekilişi giriş listesinde yer almanız önemlidir; aksi takdirde programdan diskalifiye edilirsiniz. Anavatan uygunluk kuralında diğer bir istisnai durum ise, eğer kişinin ebeveynleri uygun bir ülkede doğmuş ancak doğdukları anavatanlarında hiç yaşamamışlarsa, kişi yine de programa başvurabilir. Örneğin, kişinin ebevynleri işleri dolayısıyla uygun olmayan ülkelerin birinde yaşamış olabilirler. Green Card Lottery Expertsgüncel uygun ülkeler listesine sahiptir ve ücretsiz olarak uygunluk testimizi yaparak uygunluğunuzu her zaman kontrol edebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletlerinde tanımlanan 12 yıllık ilk ve orta öğrenime denk gelen lise diploması veya eşdeğer bir diplomanız olamalı; veya çalışmak için en az iki sene eğitim veya iş tecrübesi gerektiren bir işte son beş senede iki senelik tecrübeniz olmalıdır. Dışişleri Bakanlığı DV programı bilgilerine göz atın.

Eğitim veya İş Deneyimi

Green Card Çekilişinde başka bir uygunluk şartı daha vardır; iş deneyimi veya eğitim. 12 yıllık ilk ve orta eğitimini tamamladıysanız programa başvurabilirsiniz.

ABD Çalışma Bakanlığının O*Net Online Veritabanında yer alan herhangi bir işte, geçmiş 5 sene içinde en az iki yıl iş deneyimiz varsa da Green Card Çekilişine başvurabilirsiniz.

Fotoğraflar

Ayrıca fotoğraf göndermeniz gerekecektir. Aşağıdaki kişiler için gereklidir:

1. Siz
2. Eşiniz
3.21 yaş altı evlenmemiş çocuğunuz(evlatlık edinilmiş veya üvey çocuğunuz dahil), artık sizinle yaşamıyor olsa veya program kapsamında göç etmek niyetinde olmasa dahi.

Fotoğraflar, belirli bir formatta olmalı ve ABD hükümetinin tüm taleplerini karşılamalıdır.Kağıda baskı fotoğraflar kullanılamaz.GCLEXPERTS hizmetinin bir parçasının da, kağıda basılmış olan fotoğrafları uygun biçime dönüştürmek olduğunu lütfen unutmayın.
Her bireyin doğru fotoğrafı uygun biçimde girmemesi otomatik olarak diskalifiye edilmesine neden olabilir.

Kağıt Yok

Green Card Çekilişi tamamen online formatta gerçekleştirilmektedir. Kağıtla yapılan başvurular artık kabul edilmemektedir.

Kazananlar, bilgisayar tarafından oluşturulan bir program aracılığıyla katılımcılar arasından rastgele seçilir. Vizeler 6 coğrafi bölge arasında dağıtılmaktadır, ve bu bölge ülkelerinden hiçbiri bir yıl içinde dağıtılan Green Card Çekiliş Vizelerinin %7'sinden fazlasına sahip olamaz.

Çekilişe Katılımı Uygun Olmayan Ülkeler: